Harjoitussuunnitelmat

Leikiten-harjoitussuunnitelmat harjoittelun suunnittelua ja seurantaa varten

Harjoitussuunnitelmat tekevät harjoittelun suunnittelusta ja seurannasta vaivattoman ja nopean. Tutkittuasi lapsen kielelliset taidot valitset sopivat värilliset lomakkeet, täydennät ne omilla muistiinpanoillasi ja suunnitelma on valmis.

Jos lapsi tarvitsee esimerkiksi kielellisen tietoisuuden harjoituksia sekä ääntämisharjoituksia, valitset etusivun lisäksi lilan ja vihreän kaavakkeen. Värillisistä kaavakkeista valitset oikean vaikeustason, esimerkiksi vaaleanlila ja kirkkaanvihreä kaavake. Etusivulle kirjoitat lapsen nimen ja muita tarpeellisia tietoja ja vaikkapa ohjeita päiväkoti- tai kotiharjoittelua varten. Muilta sivuilta valitset sopivat osa-alueet, merkitset tärkeimmät alueet ja ruksaat yli ne, joita ei tarvitse harjoitella. Tyhjille riveille voit lisätä muita tarpeellisia tehtäviä kuin Leikiten-pelejä. Nyt sinulla on valmis suunnitelma. Samoille lomakkeille voit pitää kirjaa siitä mitä harjoituksia on tehty ja miten ne ovat sujuneet. Kaavakkeet ovat hyvin selkeät ja havainnolliset, joten nopealla silmäyksellä näet sen hetkisen tilanteen.

Harjoitussuunnitelmat myydään ainoastaan Leikiten-pakettien ostajille.

Harjoitussuunnitelmat toimitetaan sähköpostiin zip-kansioina, josta ne voi ladata omalle koneelle. Harjoitussuunnitelmat tulevat neljässä eri tiedostomuodossa:

  • .docx Microsoft Word -asiakirja
  • .doc Microsoft Word 97–2003 -asiakirja
  • .odt OpenDocument -asiakirja
  • PDF

Näistä tiedostomuodoista voi valita omaan käyttöön parhaiten soveltuvan. Docx kannattaa valita silloin, jos harjoitussuunnitelmia haluaa täydentää ja käyttää nykyaikaisella Word-sovelluksella. Doc-tiedostomuoto sopii yhteen Wordin vanhempien versioiden kanssa. Jos Wordia ei ole käytettävissä, odt-asiakirjoja voi käyttää useimmilla tekstinkäsittelyohjelmilla. Jos harjoitussuunnitelmia haluaa käyttää paperisina, ne on helppo tulostaa PDF-tiedostoina.